آخرین مقالات

زهکشی ساختمان

زهکشی ساختمان جز عملیات های ساختمانی است که از گذشته تاکنون مورد توجه مردم بوده است و برای افزایش مقاومت ساختمان به کار رفته است. به صورت کلی زهکشی به معنای خشک کردن آب زیرزمین ساختمان است. دقت کنید قبل از ساختن یک بنا لازم است بخش هایی که ایستایی بیشتری در مقابل آب دارد را به خوبی شناسایی کنید و در نهایت نیز با توجه به آن آب را از این مکان ها دور کنید. بدین ترتیب بعد از گذشت سال ها از ساخت بنا آب به بخش های مختلف ساختمان نفوذ پیدا نمی کند و بنا دچار تخریب نخواهد شد. دور کردن آب از نقاط مختلف ساختمان را زهکشی ساختمان می نامند. در ادامه این مطلب بیشتر درباره زهکشی ساختمان و انواع آن بیشتر بحث می کنیم.

زهکشی ساختمان
زهکشی ساختمان

چطور می توانیم سطح ایستایی زمین را تشخیص دهیم؟

به صورت کلی منظور از سطح ایستایی تمامی سطوح ساختمانی است که به طور طبیعی آب در آن یافت می شود. دقت کنید البته ممکن است تمامی این سطح ها به دلیل بارندگی و تغییرات فصلی تغییر پیدا کنند. با کمک زهکشی ساختمانی شما می توانید میزان ایستایی آب روی سطح زمین را به حداقل برسانید. علاوه براین با این کار می توانید استحکام خاک ساختمان نیز چندین برابر شود.بدین ترتیب می توانید بعدها از سیلاب های ساختمانی نیز جلوگیری کنید و احتمال بروز رطوبت به بخش های مختلف ساختمان نیز به صفر می رسد.

انواع روش های زهکشی ساختمان

زهکشی ساختمان به روش های بسیار زیادی صورت می گیرد.  در ادامه بیشتر درباره انواع این روش ها بحث می کنیم، اگر می خواهید اطلاعات بیشتری درباره انواع این روش ها به دست آورید ، با ما همراه باشید.

  • زهکشی خندقی
  • زهکشی دیوار
  • زهکشی باغ
  • لوله زهکشی چیست
  • سیستم زهکشی سطحی
  • روش های کنترل آب زیرزمینی در گودبرداری

طبیعی

در این روش لوله های بسیار زیادی متناسب با گودی های طبیعی زمین روی آن نصب می شود.تمامی این لوله ها به همین زهکشی اصلی ساختمان وصل می شوند. دقت کنید از زهکشی طبیعی ساختمانی بیشتر برای زمین های کشاورزی استفاده می شود. به صورت کلی در این روش تمامی اتصالات فرعی به عنوان زهکشی های فرعی به زهکشی اصلی پیوند داده می شود.

خندقی

این نوع زهکش در تمامی اطراف ساختمان  و یا تنها بخش های ایستا کار گذاشته می شود. بدین ترتیب تمامی این زهکش ها از ورود آب به داخل ساختمان جلوگیری می کند و آن را وارد جریان اصلی می کند. شما می توانید در صورت لزوم هر زهکش دیگری را نیز به همین زهکش های اصلی ساختمانی مرتبط کنید. بدین ترتیب تمامی این اتصالات را به داخل یک نهر راهنمایی کنید.

جناقی

زهکش جناقی از شیب زمین پیروی می کند و بدین ترتیب با کمک زوایای خاصی به طرف زهکش اصلی هدایت می شود. البته دقت کنید طول این نوع زهکش ها به هیچ عنوان نباید از سی متر بیشتر باشد. زهکش اصلی و نهایی به طرف نهر روان می شود.

شبکه ای

در این روش زهکشی به شکل مستطیلی در کنار هم قرار می گیرند. زهکشی اصلی و فرعی ساختمانی به شکل منظمی در کنار هم قرار می گیرند و بدین ترتیب در نهایت تمامی زهکشی فرعی به سمت یک بخش اصلی روان می شوند.

زهکشی ساختمان به چه صورت اجرا می شود؟

دقت کنید درتمامی ساختمان ها نیازی به زهکشی ساختمان نخواهد بود، بسته به شیب بندی زمین شما می توانید نیاز خود را به این روش محک بزنید. درصورت این که زمین شما شیب مناسبی داشته باشد که آب به داخل آن نفوذ پیدا نکند شما نیازی به انجام این کار نخواهید داشت.

این روش بیشتر مناسب ساختمان هایی است که در محل مناسبی ساخته نمی شوند، بدین ترتیب می توانید با یک زهکشی مناسب آب را از داخل زمین به کلی دور کنید. برای زهکش ساختمان از لوله های سیمانی و سفالی استفاده می شود.

برای این کار ابتدا حفره هایی در داخل زمین حفر می شود، که البته ارتفاع این حفره ها نیز بسته به نوع خاک متفاوت از هم خواهد بود. دقت کنید برای خاک های سبک ارتفاع کانال باید بین 90 تا 120 سانتی متر و برای خاک های سنگین بین60 تا90 سانتی متر است.

دقت کنید قطر لوله های اصلی و فرعی نیز باهم متفاوت است. برای لوله های اصلی لازم است قطر بین 7.5 تا10 سانتی متر و برای لوله های فرعی باید قطر 6.5 تا7.5 سانتی متر را خریداری کنید.

تمامی این لوله ها در کانال های حفرشده به هم متصل می شوند، بدین ترتیب همین لوله ها آب را به داخل خود جذب می کنند. روی این لوله های را سنگ های بزرگتری می پوشاند و  بدین ترتیب از پایین به بالا سنگ های ریزتری روی آن را می گیرد. تمامی این سنگ ها به صورت یک فیلتر عمل می کند و آب از طریق زهکشی های فرعی وارد زهکشی اصلی ساختمان می شود.

دقت کنید می توانید برای جلوگیری از مسدود شدن این سیستم از حوضچه های رسوب استفاده می شود.دقت کنید بخش ورودی و خروجی این حوضچه ها بالاتر از کف آن نصب می شود. این موضوع برای مواردی است که جریان آب زهکش ها به صورت کلی قطع می شود. بعدها گل و لای نیز داخل حوضچه جمع خواهد شد که باید در مواقع معین باید جمع آوری شود.

نکات مهم درباره زهکشی ساختمان

  1. قبل از این که زهکشی ساختمان را به صورت کامل شروع کنید، لازم است در ابتدا در مورد نقشه مربوط به آن به خوبی اطلاعات کنید و درصورت بروز ابهام به صورت کلی آن ها را برطرف کنید.
  2. بهتر است دیواره داخلی چاه به کمک کول های بتنی محاصره شود و بین خاک طبیعی و کانال ها به ترتیب شن درشت ریخته شود.
  3. دقت کنید تمامی مصالح استفاده شده باید هنگام ریختن داخل کانال به صورت کامل شسته شود.
  4. 4-       برای این که سنگدانه های زهکشی از هم جدا نشوند، لازم است ابعاد مصالح به یک دیگر نزدیکتر شوند.
  5. برای کانال کشی و زهکشی باید از مصالح مشخص شده ای استفاده شود. تمامی این موارد لازم است مطابق اصول و قواعد و نقشه ها بیان شده باشد.
  6. تمامی این عملیات های مربوط به ریختن مواد لازم است به دقت صورت گیرد تا دانه بندی ساختمان دچار مشکل نشود.
  7. مصالح موجود در زهکشی باید به صورت سطح به سطح و موازی ریخته شود تا بتواند موثر واقع شود. ریختن این مصالح به صورت برجسته می تواند ذرات را از هم جدا کند.

در این مطلب درباره تمامی مراحل مربوط به زهکشی ساختمان را مورد بررسی قراردادیم. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری را در این باره کسب کنید، بهتر است زهکشی گود ساختمان را به خوبی مطالعه کنید تا به نکات خوبی در این زمینه دست یابید.


ثبت دیدگاه شما

Subscribe
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی ها
تازه ها بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments


تاریخ ارسال : ۰۹ خرداد ۱۳۹۹
درباره ما

مشکلات فنی و خدماتی خود را به ما بسپارید. خدمات لوله باز کنی , تخلیه چاه , حفر چاه فاضلاب , حفر چاه ارت , حفر شمع ساختمان ,کفتراشی چاه فاضلاب , تخلیه منهول , تخلیه سپتیک , لایروبی , بازسازی چاه فاضلاب , تبدیل چاه کهنه فاضلاب به چاه نو(تازه) , تخلیه فاضلاب تصفیه خانه , کول گذاری , لوله کشی فاضلاب و اتصال به اگو ( فاضلاب شهری ) زهکشی گود برداری شده مجموعه ما بعنوان همراه همیشگی شما آماده ارائه هرگونه مشاوره رایگان بصورت تلفنی و حضوری در زمینه تخلیه چاه ، لوله بازکنی ، حفر و تعمیر چاه ، لایروبی چاه ، رفع نم و رطوبت ، تعویض کاسه توالت فرنگی و ایرانی و تعویض کف سرویس بهداشتی و همچنین عقد قرارداد با مشتریان از جمله صاحبان کارخانجات ، سازمان ها ، برج ها و ساختمان های آپارتمانی و ویلایی جهت برطرف کردن مشکل در کلیه مناطق تهران وکرج و حومه می باشد .

راه های ارتباطی

telegram
telegram