آخرین مقالات
- خطرات و علائم پر شدن چاه فاضلاب (1403)
- نحوه استفاده از حلال مو در لوله فاضلاب: معرفی انواع حلالهای خانگی
- تفاوت سیفون و فلاش تانک چیست؟
- 7 راه حل بیرون زدن آب از پشت فاضلاب ظرفشویی
- حفر چاه تا چند متر مجاز است؟
- روشهای حفاری داخل چاه
- رفع گرفتگی لوله حمام: راهکارهای ساده و حرفه ای
- رفع گرفتگی توالت فرنگی: راهنمای گام به گام
- لوله بازکنی خانگی: روش های سریع و آسان
- آزمایش نفوذ استاندارد خاک چیست؟
- تعمیر چاه فاضلاب و کف تراشی | بررسی علت و هزینه
- علت و نحوه از بین بردن بوی فاضلاب لباسشویی
- بررسی تفاوت چاه سپتیک و چاه جذبی
- بهترین زمان حفر چاه کشاورزی
- تعیین محل حفر چاه آب بدون دستگاه
- تشخیص علائم پر شدن چاه فاضلاب
- ابزارهای مورد نیاز برای انجام تخلیه چاه مکانیزه
- فواید بازسازی چاه فاضلاب
- دلیل انجام تخلیه و لایروبی چاه
- نشانه ترکیدگی لوله چیست؟
- روش تشخیص پر شدن چاه فاضلاب
- دلایل ورود گاز فاضلاب به خانه چیست؟
- تشخیص ترکیدگی لوله آب و فاضلاب در ساختمان چیست؟
- آشنایی با انواع لوله فاضلاب ساختمانی
- ویژگی های استفاده از دستگاه لوله بازکنی چیست؟
- نشانه های پر شدن چاه فاضلاب چیست؟
- مزایای لایروبی و تخلیه چاه فاضلاب چیست؟
- ضرورت لایروبی کردن چاه فاضلاب چیست؟
- لوله بازکنی با پمپ یا فنر برقی؟
- بررسی علل گرفتگی لوله فاضلاب پشت بام
زهکشی گودبرداری – زهکش گود ساختمان
زهکشی گود ساختمان ، کاریز ها قنات ها سیستم استخراج و هدایت آب به خارج از زمین های ورزشی، زمین های کشاورزی، زهکش ساختمان و زهکشی گودبرداری ساختمان است که می تواند امکان بازگردانی آب به منابع قابل استفاده فراهم آورد. زهکشی گودبرداری ( آب کشی ، دفع آب زیر زمینی ) نیاز به دانش شناخت زمین، جنس خاک و مسائل هیدرولیکی دارد که حفاری توسط افراد متخصص مقنی چاه کن که حفر چاه انجام می دهند و لوله کش های مجرب، انجام می شود.
زهکشی گودبرداری چگونه انجام میشود؟
در هنگام گود برداری هر گاه مشکل ورود آب به محدوده ساختمان را داشتیم که ناشی از 1- ورود آب های زیر زمینی 2- آبهای زیر سطح 3-(کاریز ها قنات ها) قنوات و قنات های قدیمی 4- نَشت آب فاضلاب از چاه جذبی فاضلاب ساختمان همسایگان به ساختمان اصلی می باشد و بهترین روش دفع این آب ها اجرای سیستم زهکشی می باشد.
زهکشی گود ساختمان چیست؟
معمولاً اجرای زهکشی گود ساختمان ها به روش حفر چاه میله و اجرای زهکش بین این چاه ها و در آخر اجرای چاه جذبی برای ورود آب به آن و یا انتقال از طریق پمپ تخلیه چاه به بیرون ساختمان می باشد.
بهترین روش اجرای زهکش با استفاده از کول گذاری می باشد اجرای کول گذاری در سیستم زهکش برای امنیت سیستم زهکش می باشد.و همچنین جنس سیستم بتنی آب باعث انتقال آن می باشد/ البته امروزه کول های پلی اتیلن موجود می باشد اما به خاطر هزینه بر بودن آن از سیستم زهکش با کول سیمانی که دارای تسمه فلزی می باشد استفاده می شود.
جهت مشاوره رایگان و انجام امور زهکشی با ما تماس بگیرید.
0912-772-771-3
بهترین زمان برای زهکشی ساختمان ها و سازه ها چه زمانی می باشد
بهترین زمان یرای انجام زهکشی زمانی است که ساختمان در حال گودبرداری و در حال احداث است اگر در زمان گود برداری زهکشی انجام شود بهتر است اما اگر نشد در زمانی که پی ساختمان ریخته می شود بهترین زمان ها برای اجرای زهکش می باشد.
زهکشی ( آبکشی ) در سازه ها
زهکشی ( آبکشی ) در سازه ها ( آب بندی )، سیستمی برای خارج کردن آب ( ماندآب ) از زمین ها و سازه های مختلف است.
ماندآب، موجب سستی خاک، پوسیدگی مصالح ، تخریب و فرونشست فونداسیون می شود. زهکشی گود ساختمان و زهکش گودبرداری زمین های ورزشی یا کشاورزی برای جلوگیری از تخریب بنا، جلوگیری از غرقابی شدن منافذ خاک و در نتیجه کاهش میزان اکسیژن خاک که باعث گندیدن و خفگی ریشه گیاهان و محصولات کشاورزی می شود، و نیز به منظور استفاده مجدد از ماندآب ها در جریان های اصلی آب، از زمان های قدیم متدوال بوده است.
نمونه های زهکش را می توان در بناهای تاریخی و قدیمی پیدا کرد، که یکی از بهترین آنها در مجموعه بناهای تاریخی تخت جمشید است. این شبکه های زهکش در هنگام باران از تجمع و نفوذ آب به بخش های داخلی و زیر بناها جلوگیری کرده و همین متضمن دوام آنها شده است.
در سیستم های زهکش معمولا از کانال ها و لوله های زهکش همراه با مصالح دانه ای استفاده می شود؛ که انواع گوناگونی داشته و برای موارد مختلف به کار می روند؛ از جمله زهکش زمین های کشاورزی، زمین های ورزشی، ساختمان ها و سدها و …
انواع لوله های زهکشی
لوله های زهکشی معمولا از جنس پی وی سی و پلی اتیلن به دو صورت مشبک یا نیمه مشبک هستند.
در قدیم لوله های زهکش، معمولا از جنس سفال و سیمان بود.
در حال حاضر پی وی سی بهترین جنس برای لوله های زهکش است؛ زیرا هم انعطاف پذیر است تا دچار شکستگی و نشت نشود و هم ضد رسوب می باشد.
لوله های زهکش امروزه جنس ها و اشکال مختلفی برای کارکرد های گوناگون، پیدا کرده اند: لوله هایی از جنس پی وی سی – یو پی وی سی مشبک – خرطومی با پوشش مصنوعی و غیره.
معمولا اشکال لوله های زهکشی به سه صورت است:
- لوله های متخلخل که ساده اند و سوراخ هایی جهت جذب رطوبت دارند.
- لوله های موج دار که خرطومی و ناصاف هستند و برای همه جا مناسب نبوده و مخصوص مکان های ناهموارند.
- لوله های ساده که معمولا برای نصب بر روی زمین کاربرد دارند و باید در مقابل نور خورشید و سایر عوامل خارجی، مقاوم باشند.
انواع زهکشی
- زهکشی روباز
- ، زهکشی لوله ای
- ، زهکشی لانه موشی
- ، زهکشی عمودی ( چاه )،
- زهکشی حائل
زهکشی ساختمان و گودبرداری به چه صورت می باشد
یکی از تدابیر مهمی که هنگام ساخت بنا باید به آن اندیشید، سیستمی جهت تخلیه ماندآب ها چه در شروع ساختن، چه در حین ساخت و ساز و چه بعد از بهره برداری است. زهکشی توسط مهندسان معمار و متخصصین لوله کش، بر اساس نقشه های ساختمانی و جنس خاک، طراحی و اجرا می شود. بهترین زهکش ها آنهایی اند که با سیستم پمپاژ و خشک سازی، تلفیق شود.
اهمیت زهکشی ساختمان ها، به علت نشت آب به روش های مختلف از لوله های آب یا مجاری فاضلاب در توالت ها، آشپزخانه، حمام، چاه ها و یا حتی باراش باران و نشت از ناودان ها می باشد، تا رطوبتی در بخش های مختلف ساختمان و در نتیجه نم زدگی ایجاد نگردد.
استفاده از قیر و ایزوگام نیز یکی از روش های قدیمی زهکشی ساختمان ها است. امروزه از مصالح دانه ای متشکل از سنگ و کلوخ های رسی و دانه های نرم و دانه های حل شدنی، استفاده می شود.
البته خروج آب از داخل زمین ها و بناها به صورت طبیعی با گذشت زمان اتفاق می افتد، اما آسیب های جدی به فوندانسیون و دیوار ها و ساختار و بافت زمین وارد می کند؛ که می تواند صدمات جدی و خطرناکی در پی داشته باشد.
زهکشی ساختمان در مراحل زیر، به ترتیب انجام می شود:
گود برداری، رسیدن به لایه تراز آب، حفر چاه های موقتی برای جلوگیری از ایجاد گل و لجن، هدایت و انحراف مسیر آب به سمت چاه ها، ادامه گود برداری تا رسیدن به سطح تراز زیر فوندانسیون، هدایت آب چاه های موقت به خارج از گود، خشک کردن فوندانسیون، انتخاب نقاط مناسب برای حفر چاه های عمیق در اطراف و گوشه های فوندانسیون که “پیت” نام دارند،
کار گذاشتن شاخه های فشار قوی اسپیرال برای استقامت بدنه چاه ها و کارگذاری کف کش برای پمپاژ آب به صورت دائم، و در نهایت هدایت آب به خارج از گود و انتقال آن به مسیر های اصلی یا فرعی با ایجاد شیب مناسب برای کندن کانال و گذاشتن لوله های انتقال آب.
نحوه زهکشی گود برداری
زهکشی ( آبکشی ) گود، اصطلاحی است که برای فرآیند خروج آب وارد شده به جاهای گود اتلاق می شود. می تواند برای سد های صندوقه ای، زمین های گود، مناطق گود برداری شده و غیره استفاده شود.
برای زهکشی های سطحی، از پمپ های خلاء و برای زهکشی های عمیق، از پمپ های شناور و لجن کش ها استفاده می شود.
برای دور کردن آب خارج شده از اطراف گود، نیاز به ایجاد سدها و کانالهایی در محل های اطراف پروژه که به آب نفوذ پذیر است، می باشد. برای انحراف آب باران کافی است با شیب دار کردن خاک کف گود آب را به سمت پیت ها هدایت کرد.
انواع زهکشی گود ساختمان – زهکشی گودبرداری
هنگام ساختن بناهای مختلف بر اساس ارتفاع بنا، نیاز به گود برداری زمین است؛ تا فوندانسیون کار را در زمین محکم بسازند. اما یکی از عواملی که موجب اختلال در امر گود برداری و یا کاهش مقاومت فوندانسیون، سستی خاک و سازه، فرونشست و گاهی تخریب بنا می شود، ورود و ماندن آب های سطحی یا زیرزمینی و آب باران به داخل گود ساختمان است.
زهکشی گود ساختمان، موجب استقامت فوندانسیون و ایجاد سطح خشک برای پی ریزی ساختمان می شود. تعیین سیستم زهکشی گودبرداری شده، به بررسی و شناخت مسائل ژئوفیزیکی، سطح آب های زیر زمینی، جنس خاک و میزان نفوذ پذیری آن وابسته است.
زهکشی گود ساختمان را در سه دسته کلی طبقه بندی می کنند:
زهکش سطحی فندانسیون – شامل کانال های زهکشی با کول ، پتوهای زهکش و سیستم پمپاژ آّب است. زهکش عمقی – معمولا دو گونه است:
- نیمه عمیق – شامل حفر چند چاه و سیستم اتصال کانال ها و پمپاژ در کف گود است.
- عمیق – شامل حفر چاه هایی با عمق زیاد در کف گود همراه با سیستم پمپاژ است.
گاهی زهکشی برای تخلیه دائم گودال های آبی است که در نقاطی از گود جمع می شود. چون حجم کمی دارند نیازی به خشک سازی نبوده و به وسیله حفر یک کانال به طرف چاه های زهکش هدایت می شود. از چاه ها به وسیله پمپاژ به خارج رانده می شود.یا به درون چاه های جذبی ریخته می شوند.
معمولا اگر از روش زهکشی به جای خشک کردن در پروژه ها استفاده شود، کف گود همواره مرطوب است و گل و لجن دارد.
کاریز ها ( قنات ها ) سیستم زهکشی باستانی
کاریز ها قنات ها ، سیستم های بهره برداری از مخازن آب های زیر زمینی اند که از زمان های بسیار قدیم در ایران انجام می شده است. سیستم کاریز ها قنات ها نیز نوعی سیستم زهکشی است.
کاریز ، قنات از رشته تونل ها تحت عنوان “پشته” که با شیبی آرام ( یک متر در یک کیلومتر ) تشکیل شده که در راستای مسیر انتقال آب از مکان های مرتفع مثل دامنه کوه ها، به سمت زمین های فرو دست و روستا ها و شهر ها کشیده می شد و در نواحی مختلف چاه های عمودی ( میله ای ) تا سطح زمین برای برداشت آب در مسیر قنات حفر می گشت.
اولین چاه در مسیر کاریز قنات که نزدیک ترین فاصله را با منشا آب های زیر زمینی یا کوه دارد و ارتفاعش از باقی چاه های عمودی بیشتر است، تحت عنوان “چاه مادر قنات” شناخته می شود.
در زمین هایی که خاک سست دارند، دیواره چاه های میله ای توسط لایه های سفالی یا سیمانی محافظت می شوند تا از ریزش آن جلوگیری نمایند. گاهی در برخی نواحی که خاک دارای نفوذ پذیری بیشتر است و امکان نشت آب وجود دارد، کف کانال کاریز ها و قنات ها را با سیمان عایق بندی می کنند.
مهندسی آب های زیر زمینی، رشته تخصصی مطالعه زهکش های زیر زمینی و قنات ها می باشد.
زهکشی گودبرداری و انتقال آب به چاه مادر
تهران به عنوان شهری کوهپایه ای، در تاریخ شهرسازی خود، قنات های بسیاری را نشان می دهد. امروزه مشکل جدی برای ساختمان های تهران، علاوه بر وجود چند گسل در زیر شهر و قرار گرفتن در دامنه جنوبی یک قله آتشفشانی که فعلا خاموش است، وجود قنات های بسیاری است که زمانی جان شهر را تامین می کرده است؛
اما امروزه به خاطر عدم رعایت اصول شهرسازی و به خصوص بی توجهی به نقشه قنات های تهران، با وجود ساختمان های مرتفعی که گود برداری های عمیقی برای فوندانسیون بندی، نیاز دارند، تونل های متری و انواع زیر گذر ها، و تخریب بافت اصولی و قدیمی قنات ها، امر شاهد فرونشست خاک تهران با سرعت زیاد و در نتیجه انواع صدمات متعاقب در سازه های شهری و بنا ها، فرونشست ساختمان ها، ترک خوردن دیوار های خانه ها و یا حتی احتمال ریزش، مواجه هستیم.
بنابراین ضرورت آشنایی با اصول حفر چاه و زهکشی هم در پروژه های شهر سازی و احداث سازه های عظیم و هم در پروژه های ساختمان سازی و احداث آپارتمان ها، نه تنها ضروری بلکه حیاتی است. افراد آشنا به این امور، باید از همان ابتدای کار، به خصوص در مرحله گود برداری و ساخت فوندانسیون سازه ها، در کنار مهندسان دیگر، ناظر بوده و تمهیداتی برای خروج ماندآب گود، بر اساس وضعیت خاک و شرایط ژئو فیزیکی و اقلیمی، طراحی کنند.
زهکش مناسب می تواند باعث برگشتن آب نشت شده به داخل چاه مادر شود زهکشی و انتقال به مسیرهای اصلی و فرعی، مسیل ها، چاه مادر و نهرها در مواردی که آب زهکش شده شفاف باش، امکان پذیر است.. اما در کل، آب خارج شده از گودها حاوی رسوباتی است که باید پیش از انتقال به نهرها زدوده شود.
برای این کار، آب را در زمین های دارای چمن پخش می کنند تا هنگام ورود مجدد به سطوح زیرین با گذر از لایه های خاک، رسوباتش گرفته شود. گاهی لازم است برای رسوب گیری، آب خارج شده را در حوضچه های بزرگ رسوب ریخت تا بعد از جمع آوری رسوب ها، آب تصفیه شده و ذخیره گردد.
زهکشی و انتقال آب به خارج از ساختمان
امروزه صفحاتی متخلخل تولید می شود که در دیوار های ساختمان، برای زهکشی و انتقال آب به خارج از ساختمان، در دیوار های پیش ساخته نصب می شود.
همچنین استفاده از مصالح شیمیایی و یا دانه ای در قسمت های مختلف خانه و به کارگیری لوله های زهکش عایق بندی شده، آب و رطوبت را به خارج از سازه انتقال داده، از نم زدگی دیوار و ساختمان جلوگیری می کند.
لوله های پلی اتیلن با مقاومت و انعطاف بالا که خرطومی هستند، تحت عنوان لوله های “کاروگیت” برای ایجاد سیستم زهکشی لوله ای در ساختمان ها به کار می رود که آب را به کانال های فاضلاب هدایت می کند.
مشکلات فنی و خدماتی خود را به ما بسپارید. خدمات لوله باز کنی , تخلیه چاه , حفر چاه فاضلاب , حفر چاه ارت , حفر شمع ساختمان ,کفتراشی چاه فاضلاب , تخلیه منهول , تخلیه سپتیک , لایروبی , بازسازی چاه فاضلاب , تبدیل چاه کهنه فاضلاب به چاه نو(تازه) , تخلیه فاضلاب تصفیه خانه , کول گذاری , لوله کشی فاضلاب و اتصال به اگو ( فاضلاب شهری ) زهکشی گود برداری شده مجموعه ما بعنوان همراه همیشگی شما آماده ارائه هرگونه مشاوره رایگان بصورت تلفنی و حضوری در زمینه تخلیه چاه ، لوله بازکنی ، حفر و تعمیر چاه ، لایروبی چاه ، رفع نم و رطوبت ، تعویض کاسه توالت فرنگی و ایرانی و تعویض کف سرویس بهداشتی و همچنین عقد قرارداد با مشتریان از جمله صاحبان کارخانجات ، سازمان ها ، برج ها و ساختمان های آپارتمانی و ویلایی جهت برطرف کردن مشکل در کلیه مناطق تهران وکرج و حومه می باشد .