آخرین مقالات
- خطرات و علائم پر شدن چاه فاضلاب (1403)
- نحوه استفاده از حلال مو در لوله فاضلاب: معرفی انواع حلالهای خانگی
- تفاوت سیفون و فلاش تانک چیست؟
- 7 راه حل بیرون زدن آب از پشت فاضلاب ظرفشویی
- حفر چاه تا چند متر مجاز است؟
- روشهای حفاری داخل چاه
- رفع گرفتگی لوله حمام: راهکارهای ساده و حرفه ای
- رفع گرفتگی توالت فرنگی: راهنمای گام به گام
- لوله بازکنی خانگی: روش های سریع و آسان
- آزمایش نفوذ استاندارد خاک چیست؟
- تعمیر چاه فاضلاب و کف تراشی | بررسی علت و هزینه
- علت و نحوه از بین بردن بوی فاضلاب لباسشویی
- بررسی تفاوت چاه سپتیک و چاه جذبی
- بهترین زمان حفر چاه کشاورزی
- تعیین محل حفر چاه آب بدون دستگاه
- تشخیص علائم پر شدن چاه فاضلاب
- ابزارهای مورد نیاز برای انجام تخلیه چاه مکانیزه
- فواید بازسازی چاه فاضلاب
- دلیل انجام تخلیه و لایروبی چاه
- نشانه ترکیدگی لوله چیست؟
- روش تشخیص پر شدن چاه فاضلاب
- دلایل ورود گاز فاضلاب به خانه چیست؟
- تشخیص ترکیدگی لوله آب و فاضلاب در ساختمان چیست؟
- آشنایی با انواع لوله فاضلاب ساختمانی
- ویژگی های استفاده از دستگاه لوله بازکنی چیست؟
- نشانه های پر شدن چاه فاضلاب چیست؟
- مزایای لایروبی و تخلیه چاه فاضلاب چیست؟
- ضرورت لایروبی کردن چاه فاضلاب چیست؟
- لوله بازکنی با پمپ یا فنر برقی؟
- بررسی علل گرفتگی لوله فاضلاب پشت بام
مقدار شیب استاندارد لوله های فاضلاب در ساختمان چقدر است؟
از مهم ترین موارد و فاکتور های که بایستی در اصول لوله کشی فاضلاب های شهری به آن توجه نمود. شیب لوله فاضلاب و مشخص نمودن میزان دقیق و استاندارد آن میباشد. در صورت بی تئوجهی به این امر مشکلات زیادی برای شما به وجود خواهد آمد. به جزء مشخص نمودن شیب استاندارد لوله های فاضلاب، بایستی قطر لوله ها و همچنین سرعت حرکت فاضلاب در لوله ها به درستی مشخص گردد. با انجام درست اینکار پساب ها به درستی میتوانند حرکت نمایند. در این صورت کمشکلاتی نظیر گرفتگی فاضلاب و …. برای شما رخ نخواهد داد. در ادامه با ما همراه باشید تا در رابطه با مقدار شیب استاندارد لوله های فاضلاب در ساختمان چقدر است؟ گفتگو نماییم.
جهت رفع گرفتگی انواع لوله از خدمات لوله بازکنی ما استفاده کنید.
شیب لوله فاضلاب چیست؟
شیب لوله فاضلاب عبارت است اختلاف ارتفاع سطح تا بالاترین نفطه از لوله در ابتدا و انتهای مسیر حرکت فاضلاب گفته میشود. مشخص نمودن این شیب و به وجود آورد اختلاف در ابتدا و انتهای لوله موجب میشود تا پساب ها در داخل لوله به درستی حرمت نمایند. در حالت استاندارد مقدار شیب 2 درصد در نظر گرفته شده است. چنانچه کمتر از ای مقدار تعیین شده باشد فاضلاب به آسانی در درون لوله حرکت نخواهد کرد. همچنین مقدار شیب بیش از این اندازه تعیین شود باعث حرکت سریع مایعات و باقی ماندن مواد جامد خواهد شد. از اینرو تعیین درست و دقیق شیب لوله فاضلاب بسیار مهم میباشد.
نحوه محاسبه شیب استاندارد لوله فاضلاب
نحوه محاسبه شیب استاندارد لوله فاضلاب از مهم ترین مسائل میباشد برای انجام این کار بایستی شما تعیین نمایید که آیا لوله های افقی فاضلاب در کف قرار دارند یا در سقف قرار دارند. به دلیل اینکه کف ساختمان نیز دارای شیب استانداری میباشد از اینرو اندازه گیری اختلاف ارتفاع ابتدا و انتهای لوله های افقی مقدار دشوار خواهد بود. از اینرو بهترین روش این میباشد که از تراز استفاده نمایید. علاوه بر این شما بایستی قطر لوله ها را در این محاسبه در نظر بگیرید. بر طبق اصول و نکات لوله کشی فاضلاب لوله های که در یک مسیر قرار دارند را هم قطر انتخاب نمایید. یا اینکه قطر این لوله ها در مسیر انتقال به چاه فاضلاب بیشتر شود. از اینرو روش محاسبه شیب لوله با در نظر گرفتن قطر لوله به صورت زیر میباد.
طول لوله /100*(ارتفاع ابتدای لوله – ارتفاع انتهای لوله)
شیب استاندارد هر یک از لوله های فاضلاب در ساختمان
در فرآیند لوله کشی ساختمان بایستی هر یک از قسمت های مختلف ساختمان دارای لوله های با قطر های مشخص و شیب مشخص باشد. برای مثال در نظر بگیرید که لوله های خروجی در وان حمام بایستی دارای قطر خروجی ۴۰ میلی متر باشد علاوه بر این شیب لوله های برابر با 03/0 باشد.
شیب لوله فاضلاب توالت
در وهله اول شیب فاضلاب لوله های توالت بر اساس نوع آن مشخص میشود. برای مثال در توالت های ایرانی که سیفون به توالت متصل هستند. بایستی سیفون به صورت عمود در دیوار نصب شوند. ولیکن لوله توالت ایرانی بایستی شیبی در حدود یک درصد تا دو درصد داشته باشد. در توالت های فرنگی به دلیل اینکه بر روی سطح صاف نصب میشود همچنین سیفون در درون آن قرار میگیرد. از اینرو سرریز توالت که به دو زانو 45 درجه میرسد بایستی از شیبی در حدود دو درصد برخوردار باشد.
اصول لوله کشی فاضلاب شهری
به جزء رعایت نمودن شیب لوله فاضلاب بایستی نکات دیگری نیز رعایت شود که بعضی از آنها را در ادامه شرح خواهیم نمود.
- سرعت تخلیه و همچنین حرکت آب در لوله های فاضلاب بایستی معادل ۷۰ سانتی متر در ثانیه باشد. از اینرو چنانچه که بیش از این اندازه در نظر گرفته شود باعث باقی ماندن مواد جامد و در نتیجه گرفتگی لوله ها میشود.
- در هر سی متر بایستی بر روی لوله های افقی اصلی فاضلاب دریچه های تعبیه شود. این دریچه به منظور وارسی لوله ها میباشد. علاوه بر این برای باقی لوله های افقی در صورت تغییر شیب آنها؛ در صورتی که تغییر شیب آنها بیش از ۴۵ درجه باشد. بایستی یک دریچه بازدید در نظر گرفته شود.
- قطر لوله های فاضلاب بایستی به درستی مشخص شود از اینرو نباید قطر لوله های فاضلاب در یک مسیر کاهش یابد.
- برای ممانعت از تغییر شیب در مسیر های طولانی بایستی روی آنها را بپوشانید تا به این طریق شیب به درستی حفظ شود
ثبت دیدگاه شما
مشکلات فنی و خدماتی خود را به ما بسپارید. خدمات لوله باز کنی , تخلیه چاه , حفر چاه فاضلاب , حفر چاه ارت , حفر شمع ساختمان ,کفتراشی چاه فاضلاب , تخلیه منهول , تخلیه سپتیک , لایروبی , بازسازی چاه فاضلاب , تبدیل چاه کهنه فاضلاب به چاه نو(تازه) , تخلیه فاضلاب تصفیه خانه , کول گذاری , لوله کشی فاضلاب و اتصال به اگو ( فاضلاب شهری ) زهکشی گود برداری شده مجموعه ما بعنوان همراه همیشگی شما آماده ارائه هرگونه مشاوره رایگان بصورت تلفنی و حضوری در زمینه تخلیه چاه ، لوله بازکنی ، حفر و تعمیر چاه ، لایروبی چاه ، رفع نم و رطوبت ، تعویض کاسه توالت فرنگی و ایرانی و تعویض کف سرویس بهداشتی و همچنین عقد قرارداد با مشتریان از جمله صاحبان کارخانجات ، سازمان ها ، برج ها و ساختمان های آپارتمانی و ویلایی جهت برطرف کردن مشکل در کلیه مناطق تهران وکرج و حومه می باشد .