آخرین مقالات
- رفع گرفتگی لوله حمام: راهکارهای ساده و حرفه ای
- رفع گرفتگی توالت فرنگی: راهنمای گام به گام
- لوله بازکنی خانگی: روش های سریع و آسان
- آزمایش نفوذ استاندارد خاک چیست؟
- تعمیر چاه فاضلاب و کف تراشی | بررسی علت و هزینه
- علت و نحوه از بین بردن بوی فاضلاب لباسشویی
- بررسی تفاوت چاه سپتیک و چاه جذبی
- بهترین زمان حفر چاه کشاورزی
- تعیین محل حفر چاه آب بدون دستگاه
- تشخیص علائم پر شدن چاه فاضلاب
- ابزارهای مورد نیاز برای انجام تخلیه چاه مکانیزه
- فواید بازسازی چاه فاضلاب
- دلیل انجام تخلیه و لایروبی چاه
- نشانه ترکیدگی لوله چیست؟
- روش تشخیص پر شدن چاه فاضلاب
- دلایل ورود گاز فاضلاب به خانه چیست؟
- تشخیص ترکیدگی لوله آب و فاضلاب در ساختمان چیست؟
- آشنایی با انواع لوله فاضلاب ساختمانی
- ویژگی های استفاده از دستگاه لوله بازکنی چیست؟
- نشانه های پر شدن چاه فاضلاب چیست؟
- مزایای لایروبی و تخلیه چاه فاضلاب چیست؟
- ضرورت لایروبی کردن چاه فاضلاب چیست؟
- لوله بازکنی با پمپ یا فنر برقی؟
- بررسی علل گرفتگی لوله فاضلاب پشت بام
- علت برگشتن آب از لوله فاضلاب چیست؟
- مزایا و معایب حفر چاه فاضلاب چیست؟
- تفاوت تخلیه چاه مکانیزه و نیمه مکانیزه در چیست؟
- چگونه میتوان بهترین محل حفر چاه آب را تعیین کرد؟
- معرفی انواع روش های حفاری چاه آب
- نکات مهم برای حفاری چاه با دستگاه تراکتور
رفع گرفتگی توالت فرنگی: راهنمای گام به گام
امروزه در اکثر خانهها و مکانهای عمومی به جای توالت سنتی و ایرانی از توالت فرنگی استفاده میشود. کسانی که دچار آرتروز یا مشکلاتی مانند دیسک کمر و درد زانو هستند، بهتر است برای راحتی در دوره نقاهت، توالت فرنگی را جایگزین توالت سنتی و ایرانی کنند. همانطور که استفاده از توالت فرنگی برای کاربران آسان بوده ولی رعایت نکردن بعضی از نکات باعث گرفتگی آن شده و یکی از مشکلات رایج در خانهها بوده و به سرعت به یک معضل بزرگ تبدیل میشود. این مشکل نه تنها باعث ناراحتی و آزار میشود، بلکه ساکنین ساختمان برای تعمیرات و خدمات لولهکشی هزینه زیادی را صرف میکند. در ادامه مقاله، به بررسی علل گرفتگی توالت فرنگی و روشهای مؤثر برای رفع آن خواهیم پرداخت.
علل گرفتگی توالت فرنگی چیست؟
به هنگام استفاده از توالت فرنگی توجه داشته باشید که از انداختن مواد غیرقابل تجزیه مانند دستمالهای مرطوب، پوشک، و دستمال کاغذی به داخل توالت جدا خودداری کنید. این اشیاء در سیفون یا شترگلو گیر کرده و مانع از تخلیه صحیح آب میشوند و دلیل اصلی انسداد لولهها است.
فراموش نکنید مواد جامد به هیچ عنوان در آب حل نشده و به تدریج در لولهها جمع میشوند. بهتر است نصب توالت فرنگی را به افراد متخصص و با تجربه بسپارید چون هرگونه تنگی یا خمیدگی لولهها، جریان آب را محدود کرده و باعث تجمع مواد زائد در نقاط خاصی از لولهها میشود. در نواحی که میزان سختی و املاح موجود در آب مانند آهک، سدیم و کلسیم بسیار بالا است پس از مدتی املاح ته نشین شده و به صورت رسوب دیواره لولههای توالت فرنگی را تنگتر میکنند.
خرابی دکمه یا دستگیره سیفون توالت فرنگی مانع از تخلیه مخزن میشود. در نتیجه، مواد داخل توالت به درستی تخلیه نشده و در لوله باقی میمانند. از دیگر مواردی که باید بررسی کرد، سیستم شناور یا دریچههای توالت است. هرگونه نقصی در سیستم شناور یا دریچههای توالت، آب کافی را برای شستشو و دفع مواد زائد فراهم نکرده و به مرور زمان باعث تجمع مواد زائد و گرفتگی لوله می شود. در ادامه روشهای رفع گرفتگی توالت فرنگی را گام به گام به شما توضیح میدهیم.
راهنمای رفع گرفتگی لوله فاضلاب توالت فرنگی
۱. تلمبه دستی
تلمبه دستی از ابزارهای ساده و مؤثر برای رفع گرفتگی توالت فرنگی است. قسمت لاستیکی تلمبه را بر روی سوراخ کاسه توالت قرار داده و با ایجاد فشار به بالا و پایین، سعی کنید مواد مسدود شده را جابجا کنید. این کار را چند بار تکرار کنید تا انسداد لوله توالت فرنگی به طور کامل برطرف شود. برای اطمینان از نتیجه کار توصیه میکنیم پس از تلمبه زدن حتماً با استفاده از آب جوش و محلولهای شیمیایی لوله را شستشو دهید. البته از تلمبه برای مواردی استفاده میکنند که یک شی جامد در لوله گیر کرده باشد. این تلمبه زدن باعث حرکت شی در لونه شده و راه آب رو باز میکند.
۲. ترکیب جوش شیرین و سرکه
ترکیب جوش شیرین و سرکه از روشهای طبیعی، کم هزینه و مؤثر برای رفع گرفتگی لوله توالت و حتی وان در حمام است است. در قدم اول یک کتری آب جوش را در کاسه توالت بریزید. بلافاصله یک پیمانه جوش شیرین را اضافه کرده و بعد از آن، مقداری سرکه بریزید. دهانه مجرا را با وسیلهای بپوشانید و تا یک ساعت صبر کنید. پس از اینکه محلول اثر کرد، یک کتری دیگر آب جوش بر روی آن بریزید.
۳. اسید
مواد اسیدی مانند اسید سولفوریک جزو راهکارهایی هستند که بلافاصله میتواند گرفتگیهای لوله توالت فرنگی را برطرف کند. تا جایی که میتوانید زیاد از اسیدها برای رفع گرفتگی لولهها استفاده نکنید چون به مرور زمان به درز و بدنه لولهها آسیب وارد کرده و باعث کاهش مقاومت آنها خواهد شد. استفاده کردن از اسیدها بسیار خطرناک بوده و باید به نکات زیر توجه داشته باشید.
- تدابیر ایمنی را رعایت کرده و دستکش، ماسک و عینک ایمنی بپوشید.
- درب و پنجرهها را باز کنید تا تهویه مناسب ایجاد شود چون اسیدها گازها و بخارهای سمی را از خود تولید میکنند.
- آب موجود در سیفون را خالی کنید.
- نحوه استفاده از اسید را بر روی بسته به خوبی مطالعه کرده و تمامی موارد را در نظر بگیرید.
- مقدار توصیه شده از محلول لوله بازکن را داخل کاسه توالت بریزید و برای مدت زمان توصیه شده بماند.
- سپس با آب بریزید تا توالت تخلیه شود.
۴. فنر لوله بازکنی
اگر گرفتگی شدید است و روشهای دیگر مؤثر نبودند، فنر لوله بازکنی بهترین گزینه است. یک فنر لوله بازکنی مناسب تهیه کرده و فنر را به آرامی وارد مجرای خروجی توالت کنید. پس از رسیدن به محل گرفتگی، فنر را در جهت عقربههای ساعت بچرخانید. میتوانید این کار را به صورت دستی یا به کمک دریل انجام دهید. پس از رفع گرفتگی، فنر را در جهت مخالف چرخانده و خارج کنید.
۵. قرص ماشین ظرفشویی
جالب است بدانیم قرصهای ماشین ظرفشویی یکی از بهترین روشها برای رفع گرفتگی لوله توالت فرنگی است. یک عدد قرص ماشین ظرفشویی را داخل توالت قرار داده و حداقل 30 دقیقه صبر کنید تا قرص حل شود. سپس سیفون را بکشید تا مطمئن شوید گرفتگی رفع شده است.
نتیجهگیری
گرفتگی توالت فرنگی جزو مشکلات جدی برای ساکنین ساختمان است. لوله کشی توالت فرنگی با توالتهای سنتی متفاوت بوده و دریچه گذرگاه آنها کمی تنگتر از توالتهای سنتی است. از این رو توصیه میکنیم روشهای پیشگیرانه را برای جلوگیری از انسداد لوله انجام دهید. با علل و روشهای رفع آن نیز آشنایی کافی را داشته باشید تا بلافاصله مشکل را تشخیص داده و اقدامات لازم را برای حل آن انجام دهید. استفاده از روشهای خانگی، مواد شیمیایی و ابزارهای مناسب برای گرفتگیهای سطحی ایده آل بوده و میتوانید در منزل با کمترین هزینه انجام دهید. ولی برای انسدادهای سختتر که با روشهای خانگی قابل حل نیست حتماً از تجهیزات تخصصی و متخصصین کمک بخواهید.
ثبت دیدگاه شما
مشکلات فنی و خدماتی خود را به ما بسپارید. خدمات لوله باز کنی , تخلیه چاه , حفر چاه فاضلاب , حفر چاه ارت , حفر شمع ساختمان ,کفتراشی چاه فاضلاب , تخلیه منهول , تخلیه سپتیک , لایروبی , بازسازی چاه فاضلاب , تبدیل چاه کهنه فاضلاب به چاه نو(تازه) , تخلیه فاضلاب تصفیه خانه , کول گذاری , لوله کشی فاضلاب و اتصال به اگو ( فاضلاب شهری ) زهکشی گود برداری شده مجموعه ما بعنوان همراه همیشگی شما آماده ارائه هرگونه مشاوره رایگان بصورت تلفنی و حضوری در زمینه تخلیه چاه ، لوله بازکنی ، حفر و تعمیر چاه ، لایروبی چاه ، رفع نم و رطوبت ، تعویض کاسه توالت فرنگی و ایرانی و تعویض کف سرویس بهداشتی و همچنین عقد قرارداد با مشتریان از جمله صاحبان کارخانجات ، سازمان ها ، برج ها و ساختمان های آپارتمانی و ویلایی جهت برطرف کردن مشکل در کلیه مناطق تهران وکرج و حومه می باشد .